Omgeving

In de omgeving van de Woongroep Lindenkruis kun je naar verschillende kanten uitwaaieren.
Ons pand staat op een kruising van Capucijnenstraat, Herbenusstraat en Lindenkruis.

Openbaar vervoer en auto

Loop je ons gebouw uit naar rechts dan kom je op de Statensingel waar vandaan veel bussen vertrekken. Er zijn goede verbindingen met het ziekenhuis, de centrale bibliotheek, het Bonnefanten museum, Centraal Station, het grote winkelcentrum de Brusselse Poort.

Met de auto ben je vandaar ook zo op de uitvalswegen naar de A2, het Heuvelland en België.

Capucijnenstraat

Naast ons pand staat de Brandweerkantine waar je bij goed weer ook buiten op het terras kunt zitten. Verder door passeer je Marres, Huis voor Hedendaagse Cultuur met lommerrijke stadstuin.

Vrijthof

Rechtdoor kom je op het Vrijthof bij het voormalige generaalshuis, nu Theater aan het Vrijthof. Rondom dit plein vind je historische monumenten en vele terrassen.

De Markt

Vlakbij is eveneens de Markt met het stadhuis en het stadskantoor. Tweemaal per week is er een weekmarkt en in het weekend een curiosa markt.
Het winkelcentrum Forum met o.a. een supermarkt, een gezondheidscentrum en apotheek liggen in het verlengde van de Markt.

Bewegen en naar buiten

Via de Statensingel loop je het Frontenpark in. Het is verdeeld in Hoge- en Lage Fronten. Het is een stadspark en natuurpark met restanten van vestingwerken.  Aan de Maagdendries bevindt zich een sportschool.

Uitgaan

Filmhuis Lumière en bioscoop Pathé, diverse theatertjes, bowlingcentrum, restaurantjes te kust en te keur, vaartochten op Maas en binnenhaven.

Lumiere
De St.Jan en de St. Servaas kerk in de avondzon I Foto: lunamedia.nl
Frontenpark I Foto: lunamedia.nl